Remoska Prima P32F |
---|
Vítěz testu |
|
|
Perfektní multifunkční elektrická mísa pro pohodlnou přípravu jakéhokoli jídla. |
2 558 Kč |
Ukázat nabídku Heureka.cz |
V případě, že jste i vy zatoužili mít doma toto retro zařízení v moderním hávu a využívat všech výhod jeho používání, naše recenze vám doporučí 5 kvalitních modelů. V recenzi nejlepších remosek za rok 2025 se nejlépe umístili značky Remoska a ETA. No a pokud nevíte, jak si z široké nabídky remosek na trhu vybrat takovou, která vám bude co nejlépe vyhovovat, v článku vám přinášíme i užitečné rady. Dozvíte se, jak si vybrat remosku, jaké parametry si při jejím nákupu všímat a přidáme i recepty na chutná jídla z remosky.
Jak si vybrat remosku
Výběr remosky či elektrické pánve na pečení sice není nějak extra náročný, ale přesto je docela užitečné vědět, co byste si při výběru remosky měli zvážit a na co zaměřit svou pozornost.
- velikost – zvažte, na co chcete remosku používat a pro jakou velkou domácnost v ní budete připravovat pokrmy
- příkon – příkon je zobrazován v jednotce watt, která se označuje W. Menší remosky mají příkon kolem 400 W, větší i 580 W.
- cena – v neposlední řadě je při výběru remosky nebo elektrické pánve je důležitým kritériem i cena
Při hodnocení remosek jsme brali v úvahu tyto metriky:
Nejlepší Remosky na základe porovnávacího testu 2025
1. místo | 2. místo | 3. místo | 4. místo | 5. místo |
---|---|---|---|---|
Vítěz testu | Zlatá střední cesta | Pro náročné | Lidová volba | |
Remoska Prima P32F | Remoska Prima P32/01 | ETA Pečenka 0133 90000 | Remoska TRIA | Clatronic PP 3570 |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
2 558 Kč | 2 241 Kč | 2 199 Kč | 4 299 Kč | 1 041 Kč |
Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz |
Recenze 5 nejlepších remosek pro rok 2025
Vítěz testu
1. Remoska Prima P32F
Remoska se skládá ze tří částí. Je to víko, mísa a stojan. Víko má zabudované topné těleso, které rovnoměrně rozvádí teplo po celé míse. Najdete zde také skleněné okénko, díky kterému můžete sledovat jídlo během jeho pečení. Přívodní kabel se zapojuje do rukojeti a následně druhý konec do elektrické zásuvky. Celá Remoska se ukládá do praktického stojanu, který můžete později využít i při servírování. Vaření a pečení je snadné, rychlé a zdravé, jelikož nevyžaduje použití oleje.
Výhody
- velmi úsporný režim díky příkonu 580 W
- perfektní teflonový povrch, který je nelepivý a pohodlně se myje
- stačí jediné tlačítko pro přípravu každého jídla
- není třeba obracet jídlo během pečení
- stojan vhodný i pro následné servírování
Nevýhody
- zabírá více místa
Verdikt: Perfektní multifunkční elektrická mísa pro pohodlnou přípravu jakéhokoli jídla.
Naše hodnocení:

Ukázat nabídku
Heureka.cz
Recenze
2. Remoska Prima P32/01
Za mě zmíním ještě jednu vychytávku, která se mi zamlouvala od prvního momentu co jsem ji uviděl – a vlastně všechny novější modely značky to už tak mají – držadla na přenášení jsou namontována rovnou na stojanu a ne na míse jak to bylo doposud. Plus, potěší i odnímatelný kabel.
Výhody
- má neprůhledné nerezové víko (lepší pečení)
- držadla na přenášení na stojanu remosky
- odnímatelný kabel
Nevýhody
- nemá průhledné víko (bez otevření remosky jídlo nezkontrolujete)
Verdikt: Základní remoska s dostatečným objemem pro běžnou rodinu – s neprůhledným víkem a s praktickými držadly na stojanu, co usnadní servírování jídla.
Naše hodnocení:

Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Zlatá střední cesta
3. ETA Pečenka 0133 90000
Remoska ETA je vybavena víkem s okénkem, díky kterému můžete pohodlně sledovat proces přípravy jídla. Pánev je poměrně lehká, a tak je vhodná i na cestování. Příkonem ve srovnání s jinými modely remosek nějak nevyniká, ale příkon 475 W je pro toto zařízení postačující.
Výhody
- víko s okénkem
- vhodná pro větší domácnosti
- lehká a přenosná
Nevýhody
- více zákazníků upozorňují, že je třeba dát velký pozor na to, aby víko dobře zapadlo, jinak remoska nebude fungovat
Verdikt: Lehká, přenosná a cenově relativně dostupná elektrická pánev, která je vhodná i pro přípravu jídel pro větší počet lidí. Nevýhodou je poněkud nepraktické víko.
Naše hodnocení:

Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Pro náročné
4. Remoska TRIA
Mísa s objemem 4,5 litru činí z tohoto modelu Remosky vhodný domácí spotřebič i pro větší domácnosti. Příkon zařízení je 610 W, díky čemuž je příprava jídel poměrně rychlá.
Výhody
- součástí balení jsou tři různé poklice
- velký objem
- vyšší příkon
Nevýhody
- vyšší cena
- ve srovnání s jinými modely je těžší
Verdikt: Multifunkční remoska pro náročnější zákazníky, jejíž mísu můžete používat i na pečení a vaření. Vybavená je třemi různými poklicemi.
Naše hodnocení:

Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Lidová volba
5. Clatronic PP 3570
O bezpečnost při manipulaci s pánví pečují tepelně izolovaná držadla. Pánev je vybavena plynule nastavitelným termostatem a také průhlednou poklicí. Údržba a čištění pánve je díky keramickému povrchu jednoduchou činností.
Výhody
- vysoký příkon
- funkce udržování teploty
- plynule nastavitelný termostat
- průhledná poklice
- cenově dostupná
Nevýhody
- velmi velká
- krátký přívodní kabel
Verdikt: Pokud hledáte opravdu velkou elektrickou pánev za dobrou cenu, Clatronic XXL by vás mohla zaujmout.
Naše hodnocení:

Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Remoska, pečenka či pánev na pečení?
Na úvod si musíme říci, že pojmenování remoska je dnes už zlidověla a označují se jím prakticky všechny elektrické pánve na pečení, a tedy i ty, které nejsou značky Remos. Remoska má svůj původ v Česku, kde ji vymysleli v 50. letech v tehdejším státním podniku Remos. No a oblibě se těšila nejen v našich končinách, ale i za hranicemi.
Co se týče názvu, můžete se setkat i s pojmenováním „Pečenka“. Můžeme říci, že v nabídce hrnců a pánví na pečení najdeme hlavně značky Remos a konkurenční značku ETA, která své hrnce na pečení pojmenovala názvem „Pečenka“. Jde tedy o stejné spotřebiče a rozdíl je jen ve výrobci. Takže je jen na vás, zda si koupíte remosku nebo Pečenka nebo hrnec na pečení jiné značky.
Remoska dnes zažívá jakési znovuzrození a i dnešní moderní hospodyňky oceňují její praktičnost, jednoduchost, pohodlnost a také všestrannost používání. Remoska může ve vaší kuchyni nahradit hned několik domácích spotřebičů, protože ji můžete používat na vaření, dušení, pečení či grilování nebo i smažení. Předností těchto víceúčelových elektrických pánví na pečení a vaření je i jejich přenosnost. Jsou kompaktní a mobilní, a tak je můžete používat i na chatě, na dovolené, ale například i v garsonce, která není vždy vybavena sporákem.
Jak funguje?
Elektrická pánev na pečení nebo, pokud chcete, remoska, jsou jednoduché spotřebiče. Snadno se ovládají, jsou přenosné a na trhu je můžeme najít v různých velikostech. Elektrické pánve a remosky ve většině případů fungují tak, že mají horní ohřev z víka. Víko může být s malým otvorem, přes které můžete proces přípravy pokrmů kontrolovat, ale najdete i modely s neprůhledným víkem. Některé modely těchto domácích spotřebičů disponují i regulací teploty. Takové remosky s termostatem však nejsou zcela běžné.
Ovládání remosky není složité, protože spočívá obvykle jen v jednom knoflíku sloužícím k zapnutí i vypnutí zařízení. Remosky nedisponují displeji, časovači a jinými funkcemi. Nanejvýš tak již zmiňovanou regulací teploty, kterou je vybaveno jen několik modelů.
Příprava jídel v remosce je poměrně rychlá, protože ohřev je téměř okamžitý. Jídlo připravované v remosce je navíc velmi chutné, protože během přípravy nepřichází o vůni a chuť a pokud se rozhodnete použít remosku na pečení masa, budete se těšit ze šťavnaté pochoutky.
Výhody používání remosky
Hlavní výhodou remosky je její jednoduchost. Nemusíte se při ní zabývat správným nastavením teploty, programu, výšky mřížky na pečení – vše vložíte do hrnce, zavřete víkem a pečete nebo vaříte. Remoska navíc šetří čas, ale i místo a náklady na energii.
Je praktická, skladná a přenosná, a tak ji můžete používat i na chatě či při cestování. Jelikož má remoska nepřilnavý povrch, není nutné používat olej, čímž se stává příprava jídla v remosce zdravější. Celá příprava jídla v remosce je rychlejší, ale díky rovnoměrnému proudění tepla se nemusíte obávat vysušeného masa.
Důležité parametry
Výběr remosky není velmi náročný, protože jde o vcelku jednoduché zařízení. Na druhé straně však nebude na škodu vědět, co byste si při výběru tohoto domácího spotřebiče měli sledovat. Podívejme se proto na parametry důležité při výběru remosky.
Příkon
Příkon je při výběru remosky velmi důležitým parametrem. Udává se ve wattech (W) a obvykle platí, že čím je větší elektrická pánev na pečení, tím je vyšší i příkon. Menší zařízení mají příkon obvykle 400 W, ty větší a objemnější i 1200 W. Větší příkon znamená nejen větší výkon, a tedy i rychlejší přípravu jídel, ale i větší spotřebu elektrické energie.
Materiál
Remosky a elektrické pánve na pečení se od sebe liší barvou provedení a také designem, ale materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je stejný. Tyto spotřebiče jsou tvořeny třemi částmi – věkem, samotným hrncem a stojanem.
Víko je zdrojem ohřívání, protože se v něm nachází topná spirála, a je vyrobeno z nerezavějící oceli. Díky tomu je odolné a nenáročné na čištění. Jeho součástí jsou rukojeti z plastu, který vás ochrání před popálením. Na víku je i vypínač s přívodem na elektrický kabel a také madlo určené pro zvedání víka. Ve věku najdete i ventily sloužící k vypouštění páry během přípravy jídla.
Hrnec, ve kterém se připravuje jídlo, je z hliníku a má teflonovou vrstvu, díky které je jeho povrch nepřilnavý i bez použití oleje. Na hrnci najdete i držadla sloužící k jeho přenášení.
Stojan slouží k tomu, abyste na něj mohli hrnec bezpečně a pohodlně položit. Vyroben je z plastu, který je odolný vůči teplu a jeho funkce je jednoduchá – chrání stůl či linku před přímým kontaktem s horkým hrncem.
Rozměry a hmotnost
Remosky a elektrické pánve na přípravu jídel jsou na trhu dostupné ve více rozměrech. Menší remosky mají objem 2 litry, ale mezi elektrickými pánvemi najdete i takové, jejichž objem je také více než 4 litry. Remosky o objemu 2 litry jsou vhodné pro přípravu 2 až 3 porcí, no a ty více než čtyřlitrové připraví jídlo i pro 4 a více lidí.
Samozřejmě platí, že čím má remoska větší objem, tím je vyšší i její hmotnost. Menší modely mají hmotnost okolo 2 kilogramů, ty větší elektrické hrnce mohou vážit i více než 3 kila. Hmotnost remosky by vás měla zajímat hlavně tehdy, pokud ji plánujete používat i mimo domu a nosit ji s sebou na chatu či na dovolenou.
Cena
Remoska můžete do značné míry nahradit klasickou troubu, přičemž remoska je výrazně levnější. Podívejme se, jaké jsou ceny elektrických pánví:
- od 900 do 2000 Kč – za takovou částku si můžete koupit jednodušší elektrické mísy na pečení s menším objemem. Nejlevnější remosky mají objem okolo 3 litrů. Obvykle jde o méně známé značky, ale do 2000 Kč seženete i kvalitní remosku ETA.
- od 2000 do 3000 Kč – pokud chcete mít doma originál Remosku, musíte počítat s cenou od 2000 Kč více. V této cenové relaci seženete i remosky s větším objemem a s vyšším příkonem.
- 3000 a více – v případě, že patříte k náročnějším zákazníkům a chcete remosku, se kterou budete moci připravit jídlo pro 4 a více lidí, cena remosky se může vyšplhat i na více než 5000 Kč.
Oblíbené značky
Jak jsme již naznačili a jak vyplývá ze zlidovění pojmenování mísy na pečení, právě originál Remoska patří k těm nejoblíbenějším na trhu. Kromě ní se však oblibě těší i elektrické pánve ETA či Tefal. Podívali jsme se podrobněji na dvou hlavních konkurentů na poli těchto spotřebičů – Remosku a Pečenka od značky ETA.
Remoska
První mísa na pečení značky Remoska spatřila světlo světa již v roce 1957 a od té doby prošla velkou změnou, hlavně co se týče energetické úspornosti. Společnost se věnuje výhradně výrobě těchto hrnců na pečení a za více než 60 let na trhu si získal tento spotřebič fanoušků nejen v našich končinách, ale i v jiných zemích.
Více o remosce se dozvíte v tomto videu:
ETA Pečenka
Česká značka ETA má ve své nabídce množství spotřebičů do domácnosti a proslavila se hlavně elektrickými žehličkami, které vyrábí již od roku 1943. Výrobky této značky patří u nás a v Česku k oblíbeným, protože značka ETA je synonymem kvality a zároveň cenové dostupnosti. To platí i pro remosky ETA, které tato značka nazvala „pečenka“.
Pokud vás zajímá, jak se používá ETA Pečenka, viz video:
Recenze a zkušenosti
Remoska se těší stále větší oblibě, a tak nás zajímají, jak ji hodnotí reální uživatelé. Mnozí ve svých recenzích tvrdí, že jim remoska usnadňuje práci v kuchyni a je velmi praktická. Oceňují i její nízkou spotřebu elektrické energie, snadnou manipulaci a nenáročné čištění.
Další hodnocení → naleznete zde
Jak používat elektrickou pánev – remosku?
Elektrická remoska je víceúčelový kuchyňský spotřebič, který je vhodný nejen na pečení, ale i na smažení, grilování či dušení jídel. Připravit v ní víte i koláče a dokonce i chléb. Pokud chcete, aby vám elektrická pánev sloužila co nejdéle, měli byste dodržovat několik zásad:
- na míchání pokrmů nebo obracení masa používejte nástroje, které povrch hrnce remosky nepoškrábou
- dbejte o to, aby se jídlo během přípravy v remosce nedotýkalo víka
- během přípravy jídla neotevírejte hrnec remosky velmi často, aby nedošlo k tepelným únikům
- víko s elektrickým kabelem nedávejte do vody, myjte ho jen jemným saponátem a vlhkým hadříkem
- remosku nemusíte před pečením přehřívat, jak jste zvyklý při pečení v troubě
- hrnec remosky mějte vždy položen na stojanu, nedávejte horký hrnec přímo na stůl nebo kuchyňskou linku
Tipy na recepty z remosky
Na závěr máme pro vás dva jednoduché a chutné recepty, které si pomocí remosky můžete připravit.
Hovězí na červeném víně
Potřebujeme: 500 g hovězího zadního, 3 cibule, 3 lžíce oleje, 1 plechovka loupaných rajčat
Marináda: 100 ml červeného vína, 2 lžíce vinného octa, 4 kuličky pepře, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 celá skořice, sůl, pepř
Postup: Maso nakrájíme na velké kostky a vložíme do marinády alespoň na 7 hodin. V remosce rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme. Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. Následně přidáme zbytek marinády a rajčata. Podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Zavřeme a vaříme 90 minut. Podáváme s bramborovým pyré.
Ovocná bublanina
Potřebujeme: 100 g másla, 150 g krupicového cukru, 140 g hrubé mouky, 3 vejce, 200 ml mléka, 1/2 prášku do pečiva, citrónovou kůru, ovoce podle chuti
Postup: Oddělíme žloutky od bílků a ze žloutků, cukru a másla vyšleháme pěnu. Postupně přidáváme vlažné mléko, mouku a prášek do pečiva a sníh z bílků. Remosku vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do remosky a uložíme něj ovoce. Pak pečeme asi 30 minut.
Zdroje informací:
- www.remoska.eu – jak vybrat remosku
- www.delikatesy.sk – fungování remosky
- www.spektrumzdravi.cz – recepty z remosky
Do testu jsme vybrali Remosky pouze z ověřených eshopů

Mohlo by vás zajímat
-
Jak uvařit rýži - jednoduchý návod na její přípravu v hrnci i rýžovaru + 3 skvělé rýžové recepty
-
Lehký, výkonný, tichý a odolný – přesně takový by měl být váš nový vysavač: víte, jak ho vybrat?
-
Nejlepší vařená kukuřice - jaký je recept na její správnou přípravu a jak dlouho ji třeba vařit
-
Tradiční recepty na zavařované hrušky – s citronem, hřebíčkem či brusinkami, vyberte si ten svůj
-
Zavařované brusinky – nejlepší recepty (i brusinky s hruškami), postup, kde je použít
-
Melounové slupky - nebo 5 skvělých receptů (i na zavařování) a další tipy na jejich použití, už je nikdy nevyhodíte
-
Zavařená cuketa - 10 ověřených receptů, na slano i na sladké, s rajčaty či paprikou, čalamáda, čatní
-
Zavařované borůvky - nejlepší recept s nálevem i bez, a k čemu je použít
-
Poradíme vám, který IPL epilátor si v 2025 vybrat, porovnali jsme 3 nejprodávanějších
-
Recenze Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi – tichá mobilní klimatizace do každé domácnosti