Remoska® Prima je spotřebič, který vás hned po prvním použití okouzlí. Určitě vám název Remoska není cizí. Používaly ji totiž už naše babičky a jelikož jsou to kvalitní výrobky, některé z nich se dědí z generace na generaci ještě dokonce i dodnes. Výrobce však léty postupoval, vyvíjel a modernizoval a vy si tak můžete vynovenou Remosku pořídit hned v několika typech.
My vám v následující recenzi představíme model Remoska® Prima, který jsme i sami odzkoušeli. A popravdě, při vaření vládla velká spokojenost. Remoska je skutečně praktický domácí spotřebič, který když si pořídíte, už se ho nebudete chtít vzdát. Dokáže nahradit hned několik spotřebičů najednou a ovládání už nemůže být jednodušší. Čtěte dál a dozvíte se vše potřebné o tomto kvalitním českém výrobku, uvidíte recepty, které jsme vyzkoušeli a také vás bude jistě zajímat i cena tohoto kouzelného spotřebiče.
Remoska Prima P32F je nejlevnější v Heureka.cz za 2 699 Kč. Je o 320 Kč levnější než v 4Home.cz.
⭐️ srovnání cen ve všech dostupných eshopech ⭐️ možnost bezpečného nákupu "oranžovým tlačítkem" | 2 699 Kč | Do obchodu Heureka.cz | |
⭐️ 99% zboží na skladě, rychlé doručení ⭐️ doprava zdarma při objednávce nad 40 € ⭐️ možnost vrátit zboží bez udání důvodu do 14 dnů ⭐️ slevový kupón na 5% 4Home.cz AFC5 [/ link] ⭐️ slevový kupón na 75 Kč 4Home.cz AFC75 [/ link] (při nákupu nad 1500 Kč) | 3 019 Kč | Do obchodu 4Home.cz |
Remoska® je kvalitní český výrobek, který je znám již téměř po celém světě. První mísa na pečení byla vyrobena v roce 1957 v Kostelci nad Černými lesy. O šest let později obdržel tento výrobek registrovanou ochrannou známku. Postupně se Remoska dostávala do více zemí světa a velkou oblibu si v ní našli například Angličané. Jako dárek k narozeninám ji dostal dokonce i princ Charles. Jak šli roky dál, Remoska dostala nový nádech a v roce 2019 se její rodina rozrostla o novou řadu hrnců, pánví a kuchyňského příslušenství. Uvidíme, co si výrobce pro nás připraví v budoucnosti. Právě díky této modernizaci vám však nyní máme možnost představit jeden z nejnovějších modelů, konkrétně je to Remoska® Prima.
Všechny vlastnosti Remosky Prima
➡️ Univerzální pomocník do každé domácnosti
Elektrická mísa na pečení REMOSKA® Prima patří k osvědčeným a velmi oblíbeným elektrospotřebičům pro tepelné zpracování pokrmů. Můžete v ní připravit všechny druhy masa, zeleninu, slané i sladké pokrmy. Nejvhodnější použití je k pečení a zapékání, ale lze jej využít také k ohřívání a rozmrazování. Dokážete v ní připravit nejen hlavní jídlo, ale i polévky. Upečete v ní například skvělé domácí tvarohové buchty nebo chutný malinový cheesecake. Celé menu na váš rodinný oběd dokážete připravit v jedné elektrické míse, přičemž nepotřebujete ani jen sporák.
➡️ Remoska je dokonale úsporná
Elektrická mísa REMOSKA® Prima je přímým nástupcem produktů řady REMOSKA® Classic, který přináší mnohá vylepšení. Díky unikátní konstrukci umožňuje velmi úsporné a zdravé pečení. Remoska® Prima oproti klasické pečicí troubě spotřebuje mnohem méně elektrické energie. Vděčí za to hlavně svému výkonu, který činí 580 W. Díky sálavému teplu je příprava v Remosce 6× úspornější než pečení v troubě a navíc se v ní vše rovnoměrně propeče i bez otáčení.
➡️ Pečení bez připálení
Při pečení v Remosce se nemusíte bát dokonce ani připálení. Jednak proto, že přes skleněné víko umíte kontrolovat průběžný stav jídla, ale také díky materiálu, ze kterého je vyrobena. Na nepřilnavém povrchu tzn. Teflon® v Remosce tedy nic nepřipálíte. A pokud by se vám to přece jen podařilo, pak stačí mísu odmočit s kapkou saponátu a vytřít jemnou stranou houbičky.
Remoska® Prima není vybavena regulací, neboť pracuje rovnoměrně a to je další důvod, díky kterému jídlo nepřipálíte. Doporučuje se zvedat víko během přípravy jen v nejnutnějších případech, protože se pokrm častým otevíráním vysušuje. Teplota v míse je 160°C – 180°C (teplota závisí na množství a druhu potravin).
➡️ Neuvěřitelně snadné ovládání
Remoska nedisponuje žádnými programy, funkcemi či moderními technologiemi. V jednoduchosti je krása a tady to platí na 100%. Chcete-li připravit jídlo v tomto spotřebiči, vložíte jej do příslušné mísy, uzavřete víkem, zapojíte kabel do elektrické zásuvky a zapnete jedno jediné tlačítko, které se nachází na rukojeti víka Remosky. To bude následně svítit červeně a váš pokrm se tehdy připravuje. Po dokončení jídla tlačítko vypnete, přestane svítit a dále již Remoska nebude vaše jídlo ohřívat ani péct. Umístění vypínače na horní části držadla usnadňuje ovládání pro praváky i leváky. Po každém dokončení jídla vyjměte kabel ze zásuvky.
Jednotlivé části Remosky Prima
Remoska® Prima se celkově skládá ze tří částí. Je to víko s topným tělesem, mísa a stojan. Tři velmi jednoduché části, které dohromady vytvářejí úsporný, kvalitní a multifunkční spotřebič.
⭐ Víko s topným tělesem
Poklice s topným tělesem se skládá ze dvou částí. Spodní topná část je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic a zajišťuje dokonalé upečení vašeho jídla. Horní část je potažena plechem z nerezavějící oceli a umožňuje tak odkládání poklice na pečení na pracovní plochu topnou částí směrem nahoru. Na rukojeti poklice také naleznete ovládací spínač mísy na pečení. Poklice má skleněné okénko pro sledování přípravy pokrmů. Také můžete vidět na vrchní nerezové části víka čtyři malé dírky. Ty slouží k odvádění páry z mísy, díky čemuž se uvnitř během pečení nevytváří tlak.a
Samozřejmě, součástí a nezbytnou částí Remosky, která se zapojuje právě do rukojeti jejího víka, je odnímatelný přívodní kabel. Přestože není příliš dlouhý, je velmi praktický. Přívodní kabel s euro konektorem a evropskou zástrčkou je odnímatelný od držadla. Proto bude nakonec celý spotřebič i lehce spratný.
⭐ Mísa
Mísa o užitném objemu 4 l (porce pro 4 a více osob) je vyrobena z hliníku potažená materiálem Teflon® Classic. Díky tomu pohodlně uvaříte oběd pro celou rodinu v míse, která se vám bude snadno mýt. Jelikož v míse se jídlo rovnoměrně ohřívá po celém obvodu nemusíte jídlo během procesu pečení vůbec otáčet.
⭐ Stojan
Stojan, který je vyroben z tepelně odolného plastu, slouží pro snadnou manipulaci s mísou během vaření, ale také pro následné servírování pokrmů přímo na stůl. Napomáhají tomu hlavně velká držadla z obou stran stojanu a čtyři šikovné nožičky ze spodní části.
Technické parametry Remosky
Výrobce | Remoska |
Objem | 4 litry |
Příkon | 580 W |
Materiál | teflon / nerez |
Displej | ne |
Nastavitelná teplota | ne |
Časovač/minutka | ne |
Hmotnost výrobku | 3 kg |
Rozměry | 52 x 27 x 19 cm (Š x V x H) |
Víko | skleněné s okénkem |
Největší přednosti Remosky Prima z našeho pohledu
- bohatý objem mísy pro velké množství jídla pro celou rodinu
- velmi úsporný režim díky příkonu 580 W
- odnímatelný přívodní kabel pro praktické uskladnění
- perfektní teflonový povrch, který je nelepivý a pohodlně se myje
- jedno jediné tlačítko pro přípravu každého jídla
- žádné obracení pokrmů během pečení
- šikovný stojan vhodný i pro následné servírování
- nahrazuje několik spotřebičů, například fritézu, mikrovlnku, troubu, pánev, topinkovač nebo vařič rýže
Co bychom tomuto spotřebiči vytkli?
Remoska® Prima má jen velmi málo negativ, téměř žádné. Vyberete-li si však tento model Remosky s větším objemem mísy (4l), samozřejmě bude celkově spotřebič větší a tedy bude zabírat více místa. Tím pádem bude Remoska i poněkud těžší než běžný hrnec, který doma používáte. Není to však nic hrozného, určitě to hravě zvládne každá hospodyňka. A dovolíme si tvrdit, že díky jednoduché obsluze a manipulaci v ní dokážou připravit jídlo i muži.
Jak používat Remosku Prima
Před prvním použitím mísu Remosky omyjte saponátovou vodou, opláchněte čistou vodou a vysušte. Mísu položte na stojan, vložte do ní jídlo a uzavřete ji víkem. Následně připojte přívodní kabel do elektrické zásuvky a také do rukojeti Remosky. Stiskněte tlačítko a čekejte, až se vaše jídlo upeče. Když je již jídlo hotové, vypněte tlačítko, odpojte kabel a otevřete víko. Jídlo můžete následně servírovat.
Pozor, Remosku nikdy nepředehřívejte a nezapínejte bez jídla. Během pečení je nerezová vrchní část víka horká, proto se jí nedotýkejte a chraňte před popálením i vaše děti. Důležité je také po skončení pečení víko Remosky správně uložit. Víko neodkládejte spodní, vyhřívací částí na podložku nebo pracovní stůl, ale položte ho vždy opačně! Pro tuto polohu je navrženo držadlo a opěrka.
Kde se dá Remoska využít
Remoska je velmi praktická i z toho důvodu, že si ji můžete vzít s sebou kamkoli, kde je dostupný přívod elektrické energie, neboli elektrická zásuvka. To znamená, že vám dokáže posloužit i na dovolené, v karavanu nebo na chatě. Ocení ji také studenti na kolejích nebo v nezařízených malých bytových prostorech.
Co dokážete připravit v Remosce
Téměř všechno. A co je důležitější, vaření v Remosce je nejen rychlé a snadné, ale také zdravé. Nepotřebujete totiž k pečení velké množství oleje. Připravte si tedy různé druhy masa, ryby, těstoviny, rýži, pizzu, chléb, koláče a další oblíbené pochoutky. Recepty k inspiraci si můžete dohledat také na internetu.
Údržba a čištění
Remoska® Prima může být čištěna až po úplném vychladnutí a odpojení od elektrické sítě. Víko nesmí být ponořeno ve vodě. Nemyjte jej ani pod tekoucí vodou. K mytí víka nepoužívejte myčku nádobí. Spodní část víka otřete vlhkou houbou (nepoužívejte její drsnou plochu) namočenou v teplé vodě se saponátem. Horní část je vyrobena z leštěného nerezového materiálu. Ani v tomto případě nikdy nepoužívejte čistící prášky s abrazivními částicemi nebo drsnou plochu houby. Mohlo by dojít k jeho poškrábání. Nerezovou vrchní část víka čistěte pomocí čistícího prostředku na nerez a hadříky. Mísu čistěte běžným způsobem pod tekoucí vodou – měkkou stranou houbičky s pomocí saponátů. Nepoužívejte čisticí prášky s abrazivními částicemi. Výrobce nedoporučuje ani mytí mísy v myčce.
Několik rad a upozornění při vaření v Remosce
- Před prvním použitím mísu s nepřilnavým povrchem TEFLON® omyjte čistou teplou vodou se saponátem a vysušte ji.
- Mísu plňte jídlem cca do 2/3 její výšky, aby nedošlo k přímému kontaktu potravin s topným tělesem.
- Nepředehřívejte vyhřívací víko nebo celou Remosku bez potravin. Pokud potřebujete mísu předehřát, tak do ní nalijte malé množství vody a tu po zahřátí mísy vylijte a mísu vysušte.
- Je nutné kontrolovat průchodnost dírek na víku, které se mohou časem zalepit nečistotami/připečeninami.
- Při pečení masa je třeba mít na paměti, že různé druhy masa obsahují různé množství vody a tuku, proto v míse s nepřilnavým povrchem maso nepodléváme, přebytečnou páru odvádějí ventily ve víku. Pokud maso podléváme, tak se neupeče zcela správně a doba přípravy se prodlužuje.
- K míchání a uvolňování pokrmů od stěn nebo dna, nepoužívejte ostré a kovové nástroje . Mohlo by dojít k poškození nepřilnavého povrchu Teflon®. Požívejte vždy jen dřevěné nebo plastové nástroje.
- Nikdy nekrájejte pokrm v míse .
- Vždy odpojte spotřebič od elektrické sítě , pokud jej necháváte bez dozoru.
- REMOSKA® Prima může být čištěna až úplném vychladnutí a odpojení od elektrické sítě.
- Odnímatelný kabel můžete odpojit pouze v případě, že je odpojen z elektrické zásuvky.
👉 Remoska® Prima a její využití ve videu:⤵
Recenze na Remosku
Podívali jsme se i na to, co říkají na Remosku další zákazníci. Nenašli jsme žádnou negativní zkušenost a tak, zdá se, že Remoska je opravdu dobrá volba pro přípravu jakéhokoli jídla. Jak můžete vidět, lidé si chválí skvělou chuť jídla, multifunkčnost či praktické skleněné okénko na věku. Přidat k tomu za nás můžeme také rychlost vaření, praktické servírování na stojanu, snadné čištění a manipulaci.
Jediným takovým negativem může být vyšší hmotnost (u 4-litrové varianty) a tím pádem zabírá i více místa. Vzhledem k dostupnosti elektrické zásuvky by někdo mohl mít problém s krátkým přívodním kabelem, proto si před koupí ověřte, zda máte pro Remosku vhodné místo.
Recepty, které snadno připravíte v Remosce
V Remosce jsem si vyzkoušela připravit klasický rodinný oběd v podobě kuřecích stehen s rýží a tradiční sladkou pochoutku, kterou jsou tvarohové buchty. Vše vyšlo podle představ a chuť byla opravdu skvělá. Nic nepřihořelo a každé jídlo bylo dopečeno přesně tak, jak má být. Samozřejmě v Remosce můžete připravit mnoho dalších receptů. Spoustu z nich najdete na internetu a pár i na oficiální stránce Remosky. Určitě neváhejte a pusťte se vesele do vaření a pečení.
Ingredience:
- cca 800 – 900 g kuřecí horní a dolní stehna
- kousek zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 150 ml sladké chilli omáčky
- 2 PL kečupu
- 2 PL slunečnicového oleje
- 2 – 3 PL sójové omáčky
- 1/2 ČL soli
Postup:
1. V misce smíchejte sladkou chilli omáčku s kečupem, sójovou omáčkou, solí a olejem.
2. Následně v ní namáčejte všechna kuřecí stehna a postupně je ukládejte do mísy Remosky. Zbytek omáčky vylijte také do mísy na uložená stehna.
3. Nakrájejte si na drobno zázvor, na tenké plátky česnek a posypte jimi připravené maso v Remosce.
4. Přikryjte víkem, připojte kabel do zásuvky a zapněte tlačítko. Pečte přibližně 60 minut.
Rovněž si v Remosce můžete připravit i rýži. Vše, co musíte udělat, je vsypat do Remosky 200 gramů rýže, zalít ji horkou vodou a nechat vařit 15 minut. Přejeme vám dobrou chuť.
Určitě rodinku potěšíte i sladkou dobrotou v podobě tradičních buchet. Já jsem vyzkoušela v Remosce připravit tvarohové buchty a byly vynikající.
Co budete potřebovat:
- 500 g hladké špaldové mouky
- kostku droždí
- 1 vajíčko
- vodu nebo mléko
- 2 PL cukru
- 6 PL slunečnicového oleje
- 1/2 ČL soli
Na nádivku:
- 500 gramů hrudkovitého tvarohu
- 1 vajíčko
- třtinový cukr podle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL hladké špaldové mouky
- citrónovou kůru
Postup:
1. Do velké misky nasypte mouku a udělejte do středu jamku. Do ní nadrobte kostku droždí, posypte troškou cukru a zalijte vodou (nebo mlékem). Nalijte tam tolik, aby bylo droždí celé zalité. Zakryjte misku utěrkou a nechte vzejít kvásek (cca 15 minut). Následně přidejte zbylé suroviny – sůl, olej, vajíčko a vodu přidávejte postupně, podle potřeby a vypracujte těsto. Dobře vypracované je tehdy, když už se nelepí na vnitřní stěny misky. Opět přikryjte misku utěrkou a nechte těsto hodinu vykynout.
2. Takto krásně vykynuté těsto přeložte na pomoučenou pracovní plochu. Trošku ještě jemně propracujte rukama a následně rozválejte, přibližně na výšku 0,5 cm. Rozdělte těsto na téměř stejné čtverce a na každý z nich přidejte tvarohovou nádivku. Následně vytvarujte buchty a ukládejte je do Remosky. Každou jednu buchtu v Remosce celou natřete olejem. Když je Remoska plná buchet, uzavřete ji víkem a pečte asi 30 minut. (Do Remosky můžete, ale také nemusíte vložit pečicí papír.)
Tvarohová nádivka – postup:
Všechny přísady na nádivku smíchejte v misce a máte hotovo. Postupně nádivku přidávejte do buchet.
A takto pěkně narostli v Remosce:
Zhodnocení na závěr
Remoska® Prima je multifunkční elektrická mísa, která dokáže v kuchyni nahradit hned několik spotřebičů. Má dokonale jednoduché ovládání pomocí jediného tlačítka. Nejvhodnější použití je k pečení a zapékání, ale lze jej využít také k ohřívání a rozmrazování. Díky teflonovému povrchu se velmi snadno čistí. Součástí je i praktický stojan, který využijete při servírování jídla z mísy. Přestože 4-litrová Remoska zabírá dost místa, po prvním použití jí určitě najdete čestné místo ve vaší domácnosti. Vzhledem k tomu, co všechno dokáže a jak snadno, můžeme říci, že cena je docela přijatelná. Remosku si můžete pořídit za přibližně 2 699 Kč.
Výhody
- velmi úsporný režim díky příkonu 580 W
- perfektní teflonový povrch, který je nelepivý a pohodlně se myje
- stačí jediné tlačítko pro přípravu každého jídla
- není třeba obracet jídlo během pečení
- stojan vhodný i pro následné servírování
Nevýhody
- zabírá více místa
Závěr recenze: Perfektní multifunkční elektrická mísa pro pohodlnou přípravu jakéhokoli jídla.
Hodnocení autora
- Pečení
- Chuť jídla
- Obsluha a manipulace
- Provedení
- Cena
Koupil jsem si nejdražší model remosky 4L prima duo myslím. Sklamaly mne hned dvě věci. Udělal jsem v nich vajicka a remoska nevyšla vyčistit. Nepřilnavý povrch?? Potom jsem dělal zmrazenou puzzu a ani po delší době nebyla křupavá. Sýr na povrchu bez hnědé barvy. Prostě tepla gumová věc bez barvy a chuti.