ECG NM 115 |
---|
Vítěz testu |
|
|
Napěňovač za rozumnou cenu nezůstává dlužen svým slibům. |
999 Kč |
Ukázat nabídku Heureka.cz |
Proč si nezkusit vytvořit vlastní cappuccino, chai latte, espresso nebo kávu doma, ve vaší kuchyni. Pokud zvážíte i zdravotní a finanční výhody, doma připravená káva nebo ochucený nápoj je vždy lepší volbou. Zpěnění mléka není raketová věda. Můžete to udělat i téměř holýma rukama, ale napěňovače mléka vám vždy poskytnou konzistentní kvalitu.
Čemu věnovat pozornost při výběru pěniče mléka?
Na trhu je obrovský výběr napěňovačů. Jak zúžit tento výběr? Uvádíme nejdůležitější funkce a vlastnosti, kterým je třeba věnovat pozornost, abyste si mohli být jisti, že si vyberete napěňovač mléka, který perfektně vyhovuje vašim potřebám:
- typ
- kapacita
- možnosti ohřívání
- konstrukce a materiál
- velikost a hmotnost
- a samozřejmě cena
Níže vám náš jednoduchý průvodce nákupem pomůže začít s výběrem.
Při hodnocení napěňovačů mléka jsme brali v úvahu tyto metriky:
Nejlepší Napěňovače mléka na základe porovnávacího testu 2024
1. místo | 2. místo | 3. místo | 4. místo | 5. místo | 6. místo | 7. místo |
---|---|---|---|---|---|---|
Vítěz testu | Pro náročné | Lidová volba | ||||
ECG NM 115 | Clatronic MS 3326 | Sencor SMF 2020WH | Jura Hot & Cold | Rohnson R-447 | DeLonghi EMF2.W | Orava MF-401 |
999 Kč | 1 107 Kč | 699 Kč | 2 490 Kč | 899 Kč | 1 854 Kč | 648 Kč |
Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz | Ukázat nabídku Heureka.cz |
Recenze 8 nejlepších napěňovač mléka pro rok 2024
Vítěz testu
1. ECG NM 115
Výhody
- Produkt roku 2018 a 2017
- tichý chod
- rychlá příprava dokonalé pěny
- jednoduchá údržba
Nevýhody
- menší objem
Verdikt: Napěňovač za rozumnou cenu nezůstává dlužen svým slibům.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
2. Clatronic MS 3326
Výhody
- bezkabelové provedení
- jednoduchá manipulace
- dostatečně velký objem
- náhradní vrtulka
- vynikající výkon
Nevýhody
- povrch pod šlehačem se odírá
Verdikt: Výkonný a tichý napěňovač mléka s dostatečně velkým objemem.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
3. Sencor SMF 2020WH
Výhody
- jednoduchá obsluha
- kvalitní pěna
- 3 automatické režimy
Nevýhody
- malý objem
- ryska označující maximální hladinu je špatně viditelná
- těžko se čistí
Verdikt: Malý napěňovač s malými nedostatky.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Pro náročné
4. Jura Hot & Cold
Výhody
- ověřená značka
- studená, teplá i horká pěna
- jednoduchá údržba i obsluha
Nevýhody
- studená pěna nedrží, pokud nevěnujete pozornost správné teplotě mléka
Verdikt: Zařízení Švýcarské výroby splní očekávání.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Lidová volba
5. Rohnson R-447
Navzdory nízké ceně přichází mixér v atraktivním designu, který bude ladit s kuchyní jakéhokoliv stylu.
Výhody
- přátelská cena
- možnost použití s vysokými sklenicemi na frappé
- dobrý poměr ceny a výkonu
Nevýhody
- nízký příkon motoru
Verdikt: Mixér, který neslibuje více než dokáže splnit.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
6. DeLonghi EMF2.W
Vnitřní povrch je nepřilnavý – zaručí snadnou údržbu. Základna je tepelně izolovaná, zařízení můžete postavit na jakýkoliv povrch. Povrch je kovový s chromovými detaily a v univerzální bílé barvě.
Výhody
- oblíbená a ověřená značka
- dobrá cena
- vynikající výkon
Nevýhody
- po přípravě teplé pěny nestačí vypláchnout, třeba utřít povrch pro odstranění jemných teček
Verdikt: Model v jednoduchém designu připraví profesionální mléčnou pěnu.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
7. Orava MF-401
Pěnič mléka přichází v moderní chromově – černé kombinaci a najde si své místo v každé moderní kuchyni.
Výhody
- velmi rychle ohřívá i napění
- přátelská cena
Nevýhody
- mléko se připaluje
Verdikt: Model domácí značky plní své určení.
Naše hodnocení:
Ukázat nabídku
Heureka.cz
Detail
Průvodce výběrem nejlepšího pěniče mléka
Napěňovače mléka jsou praktická zařízení pro domácnost, které vytvářejí mléčnou pěnu pro všechny milovníky espressa a cappuccina. Obyčejně se napěňovač skládá z metly připevněné na konci tyče ručního zařízení nebo na dně karafy. Při spuštění stroj k vytvoření pěny, vzduch se VTOC do šálku mléka a zároveň vytváří pěnu tím, že odděluje tuk od mléka. Tento nadýchaný hustý krém se používá jako topping na jakékoliv kávové nápoje na zlepšení chuti a textury. (Navíc to vypadá opravdu „cool“!)
Napěňovače mléka se mohou kategorizovat do mnoha typů na základě jejich pracovního postupu a funkčnosti. Funkčně jsou některé vhodné pro horké mléko, zatímco jiné pro studené, některé jsou nejlepší pro nízkotučné, jiné mohou být vhodné pro plnotučné mléko. S napěňovačem můžete připravit i další chutné nápoje, jako je horká čokoláda, mléčné koktejly, polévky, dresinky na dezerty nebo saláty.
Jak často plánujete používat napěňovač? Chcete ho používat spíše ráno před prací nebo ve volném čase? I toto jsou otázky, které si musíte položit dříve, než si ho koupíte, protože vám pomohou identifikovat typ napěnovače, který bude vyhovovat vašim potřebám. Pokud si koupíte napěňovač jen proto, že je nejlevnější, ale pak si uvědomíte, že potřebujete více automatizovanou jednotku, protože trvá příliš dlouho připravit kávu před prací, pravděpodobně skončí zastrčený v kuchyňské zásuvce a nikdy nebude použit znovu. A na druhé straně, pokud si koupíte špičkový model a pak polovinu jeho funkcí nebudete používat, zaplatili jste zbytečně. Pokuste se přemýšlet o tom, co skutečně potřebujete a jak často si myslíte, že budete napěňovač používat. Vyhnete se tak impulzivnímu nákupu založeném na oslňujících vlastnostech nebo ceně.
Které faktory byste měli zvážit při výběru vhodného pěniče mléka
S rostoucí popularitou designérských káv roste i poptávka po zařízeních, které slibují vysoce kvalitní mléčnou pěnu při každém použití. Nicméně, když uvažujete o koupi pěniče mléka, je důležité, abyste před nákupem zvážili pár faktorů:
1. Typ napěnovače
Napěňovače mléka jsou převážně dvou typů: ruční a elektrické. Jak již název napovídá, ručne držíte v ruce, zatímco smetáček šlehá mléko. Obvykle nejsou dodávány s nádobou a jsou relativně levné. Nicméně, tyto napěňovače zřídka dodrží slib, že udělají hutnou, krémovou mléčnou pěnu. Mnohé z nich pracují i na baterie, které je třeba neustále měnit. Do našeho výběru se takový typ napěňovače ani nedostal. Elektrické napěňovače jsou jejich přesným protikladem. Přicházejí s pohárkem / nádobou a metličkou. Většina z nich využívá indukční ohřívací a chladící prvky, takže mléko nemusíte zvlášť ohřívat ani ochlazovat. Existuje množství stacionárních elektrických napěňovačů, které produkují vynikající mléčnou pěnu a do našeho výběru jsme vložili ty nejlepší. Tyto napěňovače mléka jsou však podstatně dražší než ručně.
2. Konstrukce a materiál
Na kvalitě záleží, ale ujistěte se, že vaše standardy kvality jsou realistické. Pokud jste ochotni trochu utrácet, pak hledejte napěňovač, jehož hlavním materiálem konstrukce je nerezová ocel. Sklo je další možností, kterou můžete zvážit. Ačkoli je křehké, bude to pěkný doplněk každé kuchyně a pozorné používání určitě prodlouží i životnost. Bez ohledu na to, z čeho se skládá tělo, určitě budou i plastové doplňky, zejména na rukojetích a víčkách. Vybírejte modely, které mají kvalitní plastové komponenty, které se nedostanou do kontaktu s mlékem.
3. Ohřívání
Většina napěňovačů připraví standardní teplé nápoje, jako jsou latté, horká čokoláda a cappuccino. Množství modelů je vhodných na teplé mléko i studené mléko. Pokud máte chuť na vlastní ledovou kávu / frappé, před zakoupením zkontrolujte, zda zařízení podporuje více teplot. Hledejte indukční ohřívání. Teplo je distribuované rovnoměrnější – mléko se zahřívá rychleji, protože indukční cívka přenáší teplo přímo do konvice. Základna negeneruje žádné teplo. Tyto modely obvykle přicházejí s větší nádobou než jiné. Vzhledem k technologii a kapacitě, je však vyšší i cena ve srovnání s neindukčnými modely.
4. Kapacita
Různé modely mají různou kapacitu. Pokud však potřebujete najednou obsloužit více lidí, vyberte model s větším džbánem. Maximální kapacita, která je na trhu v současnosti dostupná je 700 ml. Pokud si koupíte menší a máte v rodině více milovníků capuccina, budete muset proces opakovat. Koupí napěnovače s větší kapacitou šetříte čas.
5. Další praktické funkce a vlastnosti
Všechny napěňovače mléka přicházejí se základnou a konvicí. Všechny vypadají podobně. Ve skutečnosti je ale mezi nimi mnoho rozdílů. Dozvědět se více o nich více vám umožní učinit rozhodnutí jednodušší a preciznější.
Nepřilnavý interiér
Tato vlastnost vám usnadní údržbu. Na druhé straně, snadno se poškrábe, pokud jej budete mýt nesprávným způsobem.
Ovládání
Některé modely mají jen jedno tlačítko, ale mají několik režimů. Chcete-li aktivovat jiný režim, musíte tlačítko držet déle. Ve skutečnosti při takovém designu je snadné udělat chybu. Jiné modely mají více tlačítek a každé tlačítko představuje jednu funkci. Je to velmi pohodlné a jednoduché na používání. Už na první pohled budete vědět jak ho používat, protože ikony na tlačítku jsou snadno srozumitelné.
Nádoba z nerezavějící oceli
Snadno se čistí a suší. Nemusíte se obávat spodní části konvice, že kontakt se základnou není suchý a způsobí zkrat. Další výhodou je, že ji můžete používat navždy. Pokud základna již funguje, stále ji můžete používat jako šálek. Má však i nevýhodu. Vzhledem k tomu, konvice je vyrobena z kovu, když je mléko horké, bude i džbán horký. Proto se nedotýkejte tělesa konvice přímo a držte jej mimo dosah vašich dětí.
Hubice na nalévání
Umožní vám dělat latte art mnohem jednodušší a preciznější. Také zabrání rozlití, když lijete mléko do šálku.
Gumové těsnění na víčku
Pokud mléko přeteče, gumové těsnění bude hrát důležitou roli. Tato funkce je velmi užitečná, a mnoho modelů nemá gumové těsnění. Proto vždy naplňte mléko pod maximální rysku. Čištění základny je totiž dosti problematické.
Vakuová izolace
Udrží mléko horké nebo studené, podobně jako termoska, dokud není připraveno k servírování.
Vhodné do myčky nádobí
Kvůli designu nejsou všechny modely vhodné do myčky. Pokud chcete ušetřit více času a nechcete váznout v kuchyni, vyberte model, který je vhodný do myčky nádobí.
Jaká je cena, kde koupit a které značky jsou nejoblíbenější
Cena se může vázat k funkcím, ale ani nejdražší zařízení nemusí vždy znamenat, že přichází s nejlepšími vlastnostmi pro vás. Porozhlédněte se trochu. Přečtěte si recenze. Víte najít zařízení, které nabízí vše, co potřebujete za nižší cenu nebo méně drahou značku? Náš výběr pokrývá různé ceny, ale v žádném případě není vyčerpávající. Kromě specializovaných prodejen jako je Nay, Planeo, Datart nebo Tchibo, koupíte napěňovače mléka i v supermarketech jako je Lidl, nebo Tesco, kde je nabízejí za ceny, které jsou zaručeně přijatelné, sporná je však kvalita. Pokud jde o značky, na trhu jsou ve hře všichni velcí hráči, kteří jsou známí svými kávovary a nejen ti, konkurence je opravdu velká.
Napěňovače mléka ECG
Začátky Ceské značky, jejímž majitelem je společnost K + B Progres, se datují do roku 1996. Na trh vstoupila nabídkou mikrovlnných trub, které díky rozumným cenám a širokému sortimentu velmi rychle začali konkurovat renomovaným značkám. Dnes nabízí značka ECG kompletní sortiment spotřební elektroniky a spotřebičů pro domácnost.
Napěňovače mléka Clatronic
Rodinný podnik Clatronic International GmbH od roku 1982 úspěšně nabízí produkty ze segmentů malých domácích spotřebičů, velkých domácích spotřebičů a spotřební elektroniky. Clatronic Group nabízí širokou a inovativní škálu produktů. Se třemi společnostmi a pěti značkami (Clatronic, Bomann, ProfiCook, ProfiCare a CTC) nabízí více než 1.000 moderních produktů.
Napěňovače mléka Krups
Značka Krups je Německý výrobce kuchyňských spotřebičů. Je součástí skupiny SEB. Své jméno získala po svém zakladateli Robertu Krups. Společnost začala v roce 1846 vyrábět hlavně průmyslové váhy ve Wald v Severním Porýní-Vestfálsku. To byl hlavní produkt společnosti na následujících 110 let. V roce 1999 byla zavřena Irská továrna Krups v Limericku, která zaměstnávala 800 lidí. O dva roky později, po bankrotu, Krups vstoupil do skupiny Groupe SEB, světovou špičku v oblasti malých domácích spotřebičů, která následně přeorientovala Krups jako prémiovou značku a zaměstnala designéra Konstantina Grcice.
Rychlé napěňovací tipy pro zážitek z perfektní šálky kávy
Následující tipy vám pomohou připravit perfektní šálek vašeho oblíbeného nápoje pomocí napěnovače.
1. Jaké mléko použít pro napěnění?
Jako lidé jsme jediní, kteří pijí mléko jako dospělí a je nám to jedno. Je chutné! Obsahuje základní živiny potřebné pro naše tělo – vitamín D, vápník a draslík. Přírodní cukr (laktóza) v mléce vyžaduje jedinečný trávicí enzym (laktázu), který však někteří lidé nemají. Mléko sestává hlavně z vody, tuku, cukru, bílkovin a některých bakterií. Při výběru mléka na napěnění si musíme všímat následující aspekty:
- bubliny v pěně
- trvanlivost mléčné pěny
- jemnost a krémovitost
- konzistenci mikro pěny
- procento obsahu tuku a bílkovin.
Nízkotučné nebo odstředěné mléko
Nízkotučné mléko vytváří makro-bubliny a je snadno ho napěnit pro začátečníky. Kvůli nepřítomnosti tuku není chuť pěny z odstředěného mléka tak chutná jako například z plnotučného mléka.
Polotučné mléko
Je podobné odstředěnému mléku a vytváří makrobubliny. Je také snazší ho napěnit, ale chuť není na úrovni plnotučného mléka
Je ideální pro ty, kteří chtějí snížit příjem kalorií.
Plnotučné mléko
Pokud dáváte přednost krémové a bohaté pěně, plnotučné mléko je pro vás nejlepší volbou. Napěnění plnotučného mléka je obtížný úkol, protože tuk zatíží pěnu na dně nádoby. Ale z tohoto mléka získáte jemnou hladkou pěnu, ideální pro capuccino.
Rostlinné mléko
Sója, kokos, nebo mandle – to jsou hlavní možnosti. Bubliny však nejsou dostatečně konzistentní, protože proteinová struktura těchto typů tekutin nebude správně držet bubliny.
Organické a bezlaktózové mléko
Tyto druhy se nepění než jiné druhy mléka.
Všechny druhy se chovají jiným způsobem a z některých druhů mléka je dost těžké vytvořit pěnu. Bohužel neexistuje žádné obecné pravidlo a doporučení, jak vytvořit načechrané, hustou pěnu, protože rozdílné se chovají i jednotlivé napěňovače mléka.
2. Nepřežeňte to s napěněním
Když budete vidět, že se vytvořila krásná pěna – naučte se zastavit. Nadměrné napěnění zničí vzduchové bubliny, které jste právě vytvořili a už se neobnoví.
3. Dodržujte správné množství
Ve skutečnosti, množství mléka hraje obrovskou roli při formování pěny. Každý výrobce označí svá zařízení a jejich džbány uvnitř indikátory maximální a minimální úrovně a ty by měly brát v úvahu při výběru programu. Například jednoduché ohřívání umožní naplnění většího objemu tekutin, než kolik můžete naplnit na výrobu pěny. Na zanedbání těchto doporučení může doplatit vaše kuchyň, ale minimálně pracovní plocha, kde mléko napěnit. Nepřekračujte maximální čáru; způsobí to přetečení. Nenalévejte ani pod minimální čáru, mléko se může připálit. V obou případech bude čištění náročné. Vždy se snažte napěnit mléko v menších dávkách. Abyste předešli přehřátí motoru, udělejte si krátkou přestávku.
4. Vychutnejte si skvělé latté
Skutečné latte je připraveno z espressa a horkého mléka, a nikoli naopak. Jde o kávový nápoj, který by měl obsahovat více kávy než mléka.
- Takže nejprve byste měli uvařit kávu a nalít ji do šálku.
- Pak se soustřeďte na mléko. Mléčná pěna musí být dost horká, ale ne vřelá. Nepřehánějte to, protože latté vyžaduje méně pěny než capuccino. V závislosti na napeňovač, který máte k dispozici, dokud nedosáhnete požadovaný efekt, pak jej přeneste do šálku.
- Vrch můžete případně ozdobit kakaovým práškem.
5. Lahodné capuccino s napěňovačem
Tento recept nevyžaduje více úsilí než latté. Příprava cappuccina sleduje vlastně stejný postup jako výroba latté. Možná se tedy divíte – jaký je rozdíl? Rozdíl je v množství mléčné pěny, která se vloží do uvařeného espressa. Korunka by měla být hustší a obsahovat více pěny než latté. To je celé tajemství! Zkuste ho připravit!
Mléko a káva jsou dvě skvělé chutě, které spolu dokonale ladí. Jak vidíte, mléko hraje klíčovou roli při vytváření množství speciálních kávových výtvorů. Existuje celá řada různých technologií a postupů, které můžete použít k vytvoření dokonalé pěny a z jedné části je to umění, za druhé věda. Je to dovednost, která se dá naučit, ale zvládnutí bude trvat určitou dobu a vyžaduje trpělivost a zkušenost. Pokud jste však milovníkem kávy, stojí to za to!
Zdroje informací:
Do testu jsme vybrali Napěňovače mléka pouze z ověřených eshopů
Mohlo by vás zajímat
- Nejlepší vařená kukuřice - jaký je recept na její správnou přípravu a jak dlouho ji třeba vařit
- Tradiční recepty na zavařované hrušky – s citronem, hřebíčkem či brusinkami, vyberte si ten svůj
- Zavařované brusinky – nejlepší recepty (i brusinky s hruškami), postup, kde je použít
- Melounové slupky - nebo 5 skvělých receptů (i na zavařování) a další tipy na jejich použití, už je nikdy nevyhodíte
- Zavařená cuketa - 10 ověřených receptů, na slano i na sladké, s rajčaty či paprikou, čalamáda, čatní
- Zavařované borůvky - nejlepší recept s nálevem i bez, a k čemu je použít
- Poradíme vám, který IPL epilátor si v 2024 vybrat, porovnali jsme 1 nejprodávanějších
- Recenze Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A+ WiFi – tichá mobilní klimatizace do každé domácnosti
- Filtry do čističek vzduchu - víte jaký potřebujete do té své?
- Velký test a recenze 10 nejlepších parních hrnců za rok 2024, recenze chválí Tefal a Russell Hobbs + jak si vybrat