Chcete ohromit přátel či návštěvu přípravou kávy? Nebo se chcete odlišit a mít pocit, že máte vaření kávy ve svých rukou a takříkajíc vědeckým procesem? V tom případě vás určitě už na první pohled zaujme netradiční kávovar Hario Technica TCA-3.
Jde o moka kávovar s vlastním zdrojem ohřevu. Nemusíte však hledat žádnou elektrickou zásuvku, nakolik ohřev je zajištěn naplněním spodní části technickým lihem. Jinak funguje kávovar tak, jako jiné koťogá. Je vyroben z kvalitního skla, v balení naleznete také bavlněný filtr a objem kávovaru je 360 ml, čili 3 velké šálky.
Výhody
- originální způsob přípravy kávy
- netradiční design, který upoutá na první pohled
- kvalitní materiálové provedení ze skla
- možnost použití kdekoliv bez závislosti na elektřině
Nevýhody
- pro úplného laika trochu komplikovaná příprava
- trocha vyšší cena ve srovnání s užitnou hodnotou
Závěr recenze: Netradiční koťogo kávovar s unikátní technologií vaření kávy
Co o Hario Technica TCA-3 píše eshop
Vacuum pot je v našich končinách poměrně neznámý přístroj. A víte co? Je to škoda, protože pomocí vacuum potu můžete docílit ještě lepší chuti kávy než při mnohých jiných alternativních metodách. Jedná se o takzvaný vakuový kávovar, díky kterému se vaše každodenní příprava kávy může proměnit v zajímavý rituál, zvláště proto, že připomíná nějaký alchymistický úkon.
Vacuum pot připomíná chemické náčiní z laboratoře. Skládá se ze dvou skleněných baněk, které jsou spojeny trubicí, mezi nimi se také nachází filtr. Do spodní baňky se dává voda, která se pak při zahřívání mění v páru a putuje trubicí nahoru do horní baňky. V horní baňce dochází ke smísení vody a kávy a tím se káva extrahuje. Když odeberete zdroj tepla, v horní baňce se pára mění na vodu a v dolní baňce vzniká vakuum, které vám „vcucne“ tekutinu z horní baňky dolů přes filtr. A výsledný nápoj je na světě – bez lógru, s výbornou chutí a čistý. Vacuum pot je zkrátka velice efektivní metodou přípravy kávy.
Velikost tohoto modelu je 360ml, což vychází cca na tři šálky lahodné kávy
Kde se vzal vacuum pot?
Vacuum pot se poprvé objevuje někdy na počátku 19. století, kdy vznikají jeho první prototypy v sousedním Německu, později se přidávají i jiné patenty, zejména francouzské. Dnes u nás však vacuum pot není tak známý jako v předešlých letech, už se ale pomalu vrací jeho čas a je to dobře. Oblíbený je zejména v Americe a Japonsku.
Parametry produktu
Souhrn | ||
---|---|---|
Výrobce | Hario Co. | |
Technické údaje | ||
Objem vody | 0.36 l | |
Rozměry | ||
Hmotnost | kg |


Vývoj ceny Hario Technica TCA-3
Mohlo by vás zajímat
-
Krups EA 815070 - recenze na Výjimečně kompaktní automatický kávovar
-
DeLonghi ECAM 23.120 SB - tento automatický kávovar vám připraví i tradiční "dlouhou" kávu (recenze)
-
Recenze a test automatického kávovaru DeLonghi ETAM 29.510.B - když se styl snoubí s funkčností
-
Krups KP100B Dolce Gusto Piccolo - recenze na kapslový kávovar
-
DeLonghi EC 156 B - základní kávovar pro začínající baristy (recenze)
-
DeLonghi EC 685.M - kvalitní pákový kávovar za výbornou cenu
-
DeLonghi ECO 311 W - pákový kávovar, který si vás získá poměrem cena / výkon a krásným designem (recenze)
-
Jura E8 - automatický kávovar pro náročné (recenze)
-
Nivona NICR 520 - automatický kávovar, který připraví espresso jako z portafiltra (recenze)
-
DeLonghi ECAM 45.760 W - plně automatický kávovar vyšší třídy (recenze)