Elektrický hrnec Steba SV 1 PRECISE je stvořen pro všechny ty, kteří chtějí zkusit profivarenie ve vakuovém kapse ve vodní lázni doma. Pomocí něj zpracováváte suroviny nízkoteplotním vařením – podle principu Sous vide (to znamená ve vakuu). Potraviny se připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu potraviny.
Jak to funguje konkrétně při hrnci Stebe SV 1 PRECISE? Potraviny uzavřené ve vakuově zataveném sáčku lze umístit na rošt, pomocí kterého je můžete vložit do vyjímatelného, nepřilnavého, 6 litrového vnitřního hrnce. Po co největším naplnění předehřáté vody lze na dotykovém ovládacím panelu zadat požadovanou teplotu vaření vody v jednostupňových intervalech mezi 40 ° až 99 °C a dobu vaření maximálně 24 hodin. Tento rozsah je důležitý, protože například při hrubších kusech masa může proces vaření trvat mnoho hodin. Mimochodem, potěší i jeho snadné čištění a možnost mýt v myčce.
Výhody
- příprava jídla podle principu Sous vide (nízkoteplotní pečení, vaření, ohřívání ...)
- umožňuje přesné vaření (max. 1 ° C rozdíl)
- jídlo se prakticky nemá šanci "převařit"
- přesná elektronická regulace teploty
- německá kvalita
Nevýhody
- vyšší cena
- nepatří mezi úplně nejnovější modely
Závěr recenze: Elektrický hrnec pro Kulinární - díky němu si doma připravíte jídlo jako v niekoľkohviezdičkovej restauraci.
Co o Steba SV 1 Precise píše eshop
- Objem hrnce/pánve (l): 6
- Příkon hrnce/pánve (W): 2200
- Displej: ano
- Nastavitelná teplota: ano
- Funkce držení teploty: NE
- Funkce hrnce: ohřívá; peče; vaří
- Časovač/minutka: ano
- Provedení výrobku: černá barva, stříbrná barva
Univerzální vařič Sous-vide
Sous-vide (tzn. "ve vakuu") je metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu potraviny.
- Příkon: 2200 W
- Nerezové tělo přístroje
- Časovač
- 6 l objem
- Sous-Vide - nízkoteplotní pečení, vaření, ohřívání se zachováním všech nutričních vlastností potravin. (Profi-vaření ve vakuovém sáčku ve vodní lázni)
- Umožňuje přesné vaření (max. 1 ° C rozdíl)
- Převaření je prakticky nemožné
- Přesná elektronická regulace teploty
- Potraviny zůstanou šťavnaté, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. (Nedochází k vysoušení, k oxidaci ani k vyluhování potravin).
- Díky šetrné tepelné úpravě zůstanou zachovány důležité živiny
- Snadné čištění díky možnosti mýt v myčce na nádobí
- Prohlédněte si reportáž 1. část - Vaření: Sous Vide – Veronika Kokešová v pořadu Sama doma
- Prohlédněte si reportáž 2. část - Vaření: Sous Vide – Veronika Kokešová v pořadu Sama doma
- Prohlédněte si reportáž 3. část - Vaření: Sous Vide – Veronika Kokešová v pořadu Sama doma
Rozměry výrobku:
- Hmotnost (kg): 3.600
- Výška (cm): 23.00
- Šířka (cm): 29.00
- Hloubka (cm): 37.50
Rozměry balení:
- Hmotnost (kg): 4.200
- Výška (cm): 33.00
- Šířka (cm): 35.00
- Hloubka (cm): 45.00
- EAN: 4011833301802
- Záruční doba: 24 měsíců
Parametry produktu
Souhrn | ||
---|---|---|
Výrobce | Steba | |
Hmotnost | 4.2 kg | |
Objem | 6 l | |
Příkon | 2200 W | |
Displej | ano |